Oudere Jeugd

De oudere jeugdgroep bestaat uit ongeveer 14 jongeren vanaf 15 jaar t/m ongeveer 20 jaar. Iedere twee weken hebben we op vrijdagavond een jeugdavond van 20:00 – 22:00 uur. We vinden het belangrijk om elkaar te ontmoeten en het gezellig te hebben. We ontmoeten elkaar aan het begin van de jeugdavond bij de bar in ‘t Buurhoes in Ten Boer, daarna maken we gebruik van een sfeervolle ruimte in het gebouw. We houden praktische studies uit de Bijbel en gaan daarnaast graag met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen die ons bezighouden. Het is de wens van de groep om in het geloof te groeien en jongeren te ontmoeten. We vullen de jeugdavonden op verschillende manieren in, zodat er een gevarieerd aanbod is. De avond wordt ook weer met elkaar afgesloten aan de bar.

Afgeleid van de visie voor doelgericht jeugdwerk willen we ons actief op stellen binnen de gemeente. Veel jongeren van de oudere jeugd zetten zich in tijdens de zondagse diensten. Ze zetten zich in voor het zondagsschool werk, assisteren bij de oppas, beamerdiensten, regelen het geluid van de zondagse dienst, spelen of zingen mee in het aanbiddingsteam of maken zich op zondag dienstbaar door achter de bar te staan in de jongerenruimte. Tijdens de jeugdavonden oefenen we in het samen en voor elkaar bidden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende methodes. We willen ook het komende seizoen verschillende activiteiten met elkaar te ondernemen. Dit kan specifiek gericht zijn op geloofsopbouw zoals een conferentie, een concert,  maar ook puur ontspannen een film kijken, er actief op uit gaan of gezellig met elkaar koken en eten.

De leiding van de oudere jeugdgroep is in handen van Rik en Mathilde Lievers. Zij coachen op basis van de visie voor doelgericht jeugdwerk de groep. Je kunt contact met ons opnemen via  het secretariaat.

Je kunt je ook aanmelden via de Facebook pagina van de Evangelische gemeente Ten Boer. Je ontvangt dan uitnodigingen voor de jeugdavonden.

Geef een reactie